Perlička po vinařsku
Suroviny
- 400 g Hroznové víno
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 80 g Šalotka
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 150 ml Víno bílé
 - 600 ml Vývar drůbeží
 - 2.5 kg Perlička
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Víno madeira
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 809 mg
 - Bílkoviny 107 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 465 mg
 - Draslík 1944.2 mg
 - Vláknina 1766 mg
 - Vitamín A 1766 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Perličky kuchyňsky upravíme, naporcujeme, osolíme a smažíme v nádobě se silnějším dnem na rozehřátém oleji po obou stranách. Perličky vyjmeme a necháme je okapat.
 - 
                                2
Dáme na mírnější oheň, na tuk vložíme rozpůlené šalotky a průběžně promícháváme a je asi 5 minut smažíme.
 - 
                                3
Přidáme porce perliček. Zalijeme je polovinou vývaru a asi 15 minut podusíme. Pak je zalijeme suchým vínem a podusíme asi 1 hodinu doměkka v předehřáté troubě při 160 °C.
 - 
                                4
Perličku vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a dobře ji v tuku osmahneme. Zalijeme zbylým vývarem a povaříme. Doplníme vínem madeira, promícháme a krátce provaříme. Na závěr zalijeme smetanou a omáčku prohřejeme i s porcemi perliček.