Uhoř na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 172.1 mg
 - Vláknina 3737.3 mg
 - Vitamín A 3737.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na kolečka pokrájíme i mrkev, na kostky celer. Podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme špalíčky uhoře a pod poklici dusíme přibližně 15 minut. Uhoře obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
 - 
                                2
Do pánve vložíme 50 g másla, zahřejeme a vsypeme na menší kousky pokrájené fazolky, půlky rajčat, zalijeme vínem a dusíme do změknutí fazolek. Před dodušením přidáme hroznové víno, mátu, podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Připravenou přílohu dáme na talíř, na ni položíme porce uhoře.