Kuřecí prsa Virginia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hroznové víno
  • 750 g Kuřecí prsa
  • 0.1 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 200 g Šunka dušená
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 750 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 622 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1052.6 mg
  • Vláknina 5413 mg
  • Vitamín A 5413 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa vykostíme a zbavíme kůže, z masa nařežeme 4 řízky. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, hroznové víno bez jader umyjeme, necháme okapat a otrháme kuličky.

  • 2

    Kosti a kůži zalijeme studenou vodou, přidáme neoloupanou cibuli překrojenou napůl, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Hotový vývar přecedíme a odložíme. Plátky žampionů zalijeme 3 lžícemi vody a 1 lžící citronové šťávy, přidáme 1 lžíci másla, osolíme a pod pokličkou 4 minuty podusíme.

  • 3

    Z 50 g másla a 30 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kostí a vývarem se žampiony, přidáme Vegetu a metličkou prošleháme. Omáčku pak 10 minut povaříme, podle chuti přisolíme, přidáme hroznové kuličky, ještě necháme přejít varem a odložíme do tepla.

  • 4

    Připravené kuřecí plátky naklepeme, osolíme, na pánvi s rozehřátým máslem z obou stran dozlatova opečeme a přemístíme na ohřáté talíře. Na stejné pánvi pak lehce osmahneme 4 plátky šunky, které poklademe na opečené kuřecí maso.

  • 5

    Na talíře k masu se šunkou přidáme dušenou rýži, maso přelijeme výpekem z pánve, rýži žampiónovou omáčkou s hroznovými kuličkami a podáváme.

Komentáře k receptu