Hruškové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 500 g Cibule
  • 100 g Hrozinky
  • 500 g Rajčata
  • 2000 g Hrušky
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Feferony
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 594 mg
  • Vláknina 19079.5 mg
  • Vitamín A 19079.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli a rajčata.

  • 3

    Vše vložíme do kastrolu, přidáme rozinky a zvolna dusíme.

  • 4

    Po chvíli přidáme oloupaný, nasekaný celer spolu s cukrem, octem a kořením. Dusíme do zhoustnutí, dochutíme a necháme ještě 2 minuty přejít varem.

  • 5

    Čatní naplníme do čistých skleniček, které zavíčkujeme.

  • 6

    Podáváme k masům.

Komentáře k receptu