Rizoto s hruškami a gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 250 g Sýr Gorgonzola
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar slepičí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 838 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1981 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 86.5 mg
  • Draslík 304.4 mg
  • Vláknina 10534.2 mg
  • Vitamín A 10534.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou a necháme chvíli stát.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a propláchnutou rýži. Zvolna přiléváme vývar a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Po 15 minutách varu přidáme připravené hrušky a společně dovaříme.

  • 3

    Sýr nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s majoránkou do rizota. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.

Komentáře k receptu