Rizoto s hruškami a gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 838 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1981 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 86.5 mg
- Draslík 304.4 mg
- Vláknina 10534.2 mg
- Vitamín A 10534.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou a necháme chvíli stát. 
- 
                                2V kastrole rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a propláchnutou rýži. Zvolna přiléváme vývar a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Po 15 minutách varu přidáme připravené hrušky a společně dovaříme. 
- 
                                3Sýr nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s majoránkou do rizota. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        