Hrušky v červeném víně s krémem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 14 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 41.1 mg
- Draslík 365.1 mg
- Vláknina 21083 mg
- Vitamín A 21083 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Víno, med, skořici a hřebíček vložíme do kastrolu a pod pokličkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut. 
- 
                                2Omyté hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a přidáme do povařeného vína. Necháme vařit těsně pod bodem varu asi 5 minut. Hrušky občas obrátíme. 
- 
                                3Mascarpone smícháme s jogurtem. Hrušky vyjmeme z vína a tekutinu svaříme na sirup. Hřebíček a skořici vyjmeme. 
- 
                                4Hrušky upravíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku navršíme kopeček mascarponového krému a ozdobíme nasekanými pistáciemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        