Králík s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 3500 g Králičí maso
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Víno růžové
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Tymián čerstvý
  • 6 ks Rozmarýn čerstvý
  • 8 ks Hrušky
  • 4 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 264.4 mg
  • Draslík 1968.7 mg
  • Vláknina 24156.2 mg
  • Vitamín A 24156.2 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme, osolíme, opepříme, porce krátce opečeme na másle.

  • 2

    Vypečenou šťávu zalijeme vínem, přidáme snítky bylinek, vložíme maso a dusíme asi 45 minut, poté maso vyjmeme.

  • 3

    Do omáčky přidáme brusinky, oloupané hrušky rozkrojíme na poloviny, zbavíme jádřinců a podusíme 5 - 10 minut.

  • 4

    Porce králíka upravíme na talíře, podáváme s hruškami a omáčkou.

Komentáře k receptu