Šťovíková polévka s hruškami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 263.9 mg
- Vláknina 9509.8 mg
- Vitamín A 9509.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šťovík očistíme a rozdělíme na větší kousky. V hrnci zahřejeme vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit. 
- 
                                2Hrušky oloupeme a odstraníme jádřince, zázvor oloupeme a spolu s hruškami rozmixujeme. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškový krém. Okořeníme a prudce přivedeme k varu, ale dále již nevaříme. 
- 
                                3Polévku zjemníme smetanou, nalijeme do talířů a ihned podáváme. Můžeme podávat i studenou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        