Pórkový hruškový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 24 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 105.6 mg
- Draslík 324.8 mg
- Vláknina 10147 mg
- Vitamín A 10147 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky. Opékáme je na másle pod pokličkou asi 5 minut. 
- 
                                2Oloupané hrušky nařízneme do vějíře a pokapeme citronovou šťávou. 
- 
                                3Rozmixujeme mléko, sýr, vejce, směs opepříme a okořeníme špetkou muškátu. 
- 
                                4Listové těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme dokulata. Vyložíme jím malé, máslem vymazané formičky. Do každé vložíme polovinu hrušky a přimáčkneme. Navrch rozdělíme pórek a připravený sýrový krém. 
- 
                                5Koláčky pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        