Hruška Helena

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Zmrzlina vanilková
  • 1 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 497.7 mg
  • Vláknina 9340 mg
  • Vitamín A 9340 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 220.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko a smetanu zahřejeme v rendlíku, za stálého míchání v něm rozpustíme hořkomléčnou čokoládu.

  • 2

    Čtyři půlky kompotovaných hrušek položíme řezem na širší misku.

  • 3

    Ze zmrzliny vytvoříme kuličky, upravíme je kolem hrušek.

  • 4

    Vše přelijeme čokoládovou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu