Hruška Helena
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 34 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 497.7 mg
- Vláknina 9340 mg
- Vitamín A 9340 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 220.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko a smetanu zahřejeme v rendlíku, za stálého míchání v něm rozpustíme hořkomléčnou čokoládu. 
- 
                                2Čtyři půlky kompotovaných hrušek položíme řezem na širší misku. 
- 
                                3Ze zmrzliny vytvoříme kuličky, upravíme je kolem hrušek. 
- 
                                4Vše přelijeme čokoládovou omáčkou a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        