Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 4 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 206.4 mg
- Vláknina 8801 mg
- Vitamín A 8801 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Předehřejeme troubu na 160°C, plynovou troubu na stupeň 3. 
- 
                                2Nakrájíme hrušky zhruba na centimetrové kostičky, které vložíme do hrnce spolu s citrónovou šťávou a krupicovým cukrem, na středním plameni 12minut podusíme. 
- 
                                3Když jsou hrušky uvařené, přelijeme přes ně amaretto. Posléze hrušky i se šťávou vyjmeme a dáme do čtyř mililitrových zapékacích mís. 
- 
                                4Na topink prosejeme moučkový cukr a kakao do mísy, přimícháme mandle. 
- 
                                5V další míse ušleháme bílek do tuhé hmoty, takto připravený bílek vmícháme do suchých ingrediencí. 
- 
                                6Sněhovou hmotu navršíme na hrušky a potřeseme mísou, obsah se nám tak zarovná. Pečeme přibližně 20 minut, aby byl topink tuhý na dotek. Podáváme teplé. 
- 
                                7
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        