Jemné hruškové koláčky s anýzem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 13 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 191.1 mg
- Vláknina 9506 mg
- Vitamín A 9506 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Křehké těsto rozválíme a např. miskou z něj vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 15cm. 
- 
                                2Troubu předehřejeme na 220C. 
- 
                                3Mletý anýz smícháme s hnědým cukrem. Polovinou směsi posypeme těsto. Hrušky rozkrojíme, oloupeme a odstraníme stopky a jadřince. Poté nakrájíme na tenké plátky. Hrušky rozložíme na těsto dokruhu tak, aby se zčásti překrývaly. Poklademe nakrájeným máslem a posypeme zbytkem cukrové směsi. 
- 
                                4Pečeme 15minut. 
- 
                                5Hotové koláčky servírujeme ještě teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        