Pečené hrušky s anglickým krémem
Suroviny
- 300 ml Mléko polotučné
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 4 ks Hrušky
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Badyán
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 14 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 383.7 mg
- Draslík 199.3 mg
- Vláknina 9399.8 mg
- Vitamín A 9399.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. 
- 
                                2Poloviny hrušek urovnáme do zapékací mísy, okořeníme badyánem a skořicí a pokapeme javorovým sirupem. Vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme. 
- 
                                3Potom hrušky pokapeme vínem, zalijeme připraveným krémem a znovu zapečeme. 
- 
                                4Podáváme jako teplý dezert. 
- 
                                5Příprava anglického krému: Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme cukr, maizenu a prošleháme metličkou. Na mírném ohni zvolna přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a zašleháme žloutky s vanilkovým cukrem a změklé máslo. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        