Džem z hrušek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 13524 kcal
- Sacharidy 3065 g
- Tuky 175 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 3065 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 7192.5 mg
- Vláknina 393500 mg
- Vitamín A 393500 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 193.3 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru, zakryjeme a necháme odstát do druhého dne, kdy ke hruškám 
- 
                                2přilijeme 5 dl vody, 1 dl octa a 500 g glukózy. Hrušky s cukrovým nálevem vaříme pří mírné teplotě do doby, až se začnou rozvařovat 
- 
                                3a sirup bude hustý. Během vaření občas promícháme. Před koncem vaření přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkový cukr. Hruškový džem odstavíme z plotny a naplníme jím čisté a suché sklenice. 
- 
                                4Uzavřeme víkem, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo. 
- 
                                5
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        