Kompot hruškový s vanilkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 96 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 0 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 75.9 mg
- Vláknina 3732.6 mg
- Vitamín A 3732.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a vydlabeme jádřince. Hrušky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, ochutíme vanilkovou esencí, strouhanou citronovou kůrou a špetkou skořice. Přivedeme k varu a povaříme 5 až 7 minut podle tvrdosti hrušek. Hrnec odstavíme a hrušky necháme chladnout ve svém vlastním nálevu. 
- 
                                2Vychlazený kompot naporcujeme do kompotových misek a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        