Vafle s cibulí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 38 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 489 mg
- Vláknina 14268 mg
- Vitamín A 14268 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 632.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo v malé skleněné misce roztopíme v mikrovlnné troubě, potom necháme vychladnout. Cibuli spolu s hruškami oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Hrušky odložíme do dalšího použití stranou a cibuli v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného oleje a cukrem za občasného míchání opékáme přibližně 20 minut, do měkka a do zlatova. K cibuli přidáme připravené hrušky, zalijeme pomerančovou šťávou a směs zahříváme dalších 15 minut. Odstavíme, necháme vychladnout. 
- 
                                2Hladkou mouku a kypřicí prášek vsypeme do vhodné nádoby, přilijeme rozpuštěné máslo, vlijeme mléko, podle vlastní chuti osolíme, těsto šleháme na středně hustou a hladkou hmotu, kterou necháme 5 minut odpočinout. 
- 
                                3Vaflovou formu mírně potřeme olejem, zahřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafli opékáme do růžova. Pečení opakujeme, dokud nedojde vaflové těsto. 
- 
                                4Hotové vafle rozdělíme podle porci na talíře, posypeme připravenou cibulovou směsi a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        