Opilé hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr vanilka
  • 6 g Želatina
  • 4 ks Hrušky
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 184.2 mg
  • Vláknina 9360 mg
  • Vitamín A 9360 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny dáme do kastrůlku se studenou vodou, aby změkla. Měkkou želatinu vymačkáme, s horkou vodou rozpustíme a přilijeme víno. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, zamícháme. Zatím necháme stranou.

  • 2

    Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky a za pomoci lžíce opatrně vykrojíme jadřince. Připravené hrušky rozdělíme na dezertní talíře, zalijeme připravenou želatinou a odložíme do lednice vychladnout a ztuhnout.

  • 3

    Podáváme jako studený dezert.

Komentáře k receptu