Štědrovečerní ovocovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Fíky sušené
  • 100 g Mandle
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Švestky sušené
  • 100 g Křížaly (sušená jablka)
  • 100 g Hrušky sušené
  • 3 ks Hřebíček
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Skořice celá
  • 4 polévková lžíce Perník
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 734.5 mg
  • Vláknina 23980.8 mg
  • Vitamín A 23980.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené vypeckované švestky, hrušky, jablka, fíky omyjeme a dáme do hrnce se studenou vodou. Necháme ovoce nabobtnat asi 30-40 minut. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Kůru z dobře omytého citrónu, hřebíček, kousek zázvoru, kousek celé skořice a hřebíček zavážeme do čisté gázy a přidáme k ovoci. Ještě přidáme cukr, omyté hrozinky, mandle a ořechy. Po 30 minutách vaření koření vyjmeme, ovocovku dochutíme švestkovými povidly, zahustíme nastrouhaným perníkem a podle chuti osladíme. Vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme ji teplou i studenou.

Komentáře k receptu