Moučník z kakaového těsta a hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 10 g Cukr vanilka
  • 25 g Kakao
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Kompot hruškový
  • 8 polévková lžíce Poleva čokoládová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 366.5 mg
  • Vláknina 11054.5 mg
  • Vitamín A 11054.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, kakaa, cukru, změklého másla, kypřícího prášku, sody, vajec a vanilkového cukru vypracujeme vláčné těsto.

  • 2

    Kompotované hrušky scedíme, rozložíme je na dno máslem vymazané formy a na ně pak rovnoměrně rozetřeme připravené těsto.

  • 3

    Moučník pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 200°C.

  • 4

    Upečený moučník vyjmeme z trouby a necháme 5-10 minut ve formě vychladnout, pak ho nakrájíme na porce a podáváme politý čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu