Hruškový pohár s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 14 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 275.8 mg
- Vláknina 8006 mg
- Vitamín A 8006 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky a ihned pokapeme citronovou šťávou. Polijeme javorovým sirupem a dobře promícháme. Barevné hroznové víno opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a smícháme s hruškami. 
- 
                                2Kondenzované mléko povaříme ve vodní lázni, v plechovce, 120 minut. Necháme dobře vychladnout, můžeme dát i do mrazničky. Ve vysoké nádobě ponorným elektrickým šlehačem vyšleháme na tuhou šlehačku. 
- 
                                3Ze smetany také vyšleháme šlehačku a smícháme spolu se šlehačkou z mléka. 
- 
                                4Vysoké sklenice do 1/3 naplníme šlehačkou, potom přidáme ovoce a opět šlehačku. Povrch šlehačky polijeme medem a poháry podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        