Hrušková povidla
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 8 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1.3 mg
- Vláknina 23.9 mg
- Vitamín A 23.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. 
- 
                                2Pokapeme je citronovou šťávou a pomalu přivedeme k varu. 
- 
                                3Přidáme oloupaný a nastrouhaný kořen zázvoru, skořici s citronovou kůrou z jednoho citronu a vaříme na mírném ohni 30 minut. 
- 
                                4Vmícháme vanilinový cukr a dále vaříme ještě asi 15 minut. 
- 
                                5Hotová povidla nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        