Růžičková kapusta s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 50.5 mg
 - Draslík 226.8 mg
 - Vláknina 13167 mg
 - Vitamín A 13167 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kapustičky křížem nakrojíme v košťálu a v osolené vodě je uvaříme téměř do měkka.
 - 
                                2
Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na osminky, které ještě podélně rozkrojíme a zakapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
V pánvi rozškvaříme plátky slaniny, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mírně ji osmahneme. Tuk slijeme, přidáme připravená jablka a za občasného promíchání je opečeme do měkka. Dále přidáme uvařené a okapané kapusty, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř. Vše zalijeme smetanou a povaříme asi 5 minut.
 - 
                                4
Kapustičky s jablky podáváme horké jako přílohu k drůbeži nebo k rybě.