Obrácený jablečný koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 45.2 mg
 - Draslík 178.8 mg
 - Vláknina 8800 mg
 - Vitamín A 8800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dno koláčové formy pokryjeme 10 lžícemi cukru a zalijeme trochou vody.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a vložíme na cukr. Zalijeme je 100 g rozpuštěného másla. Formu postavíme na sporák a opatrně zahříváme. Mícháme, jablka obalujeme ve zkaramelizovaném cukru. Když změknou, odstavíme je z ohně.
 - 
                                3
Jablka zlehka promícháme a přidáme do nich 20 g másla. Posypeme moučkovým cukrem.
 - 
                                4
Těsto rozválíme na plát, jablka jím zakryjeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut. Koláč vyklopíme a podáváme teplý nebo studený.