Jablka v županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 31.9 mg
 - Draslík 128.5 mg
 - Vláknina 5892.4 mg
 - Vitamín A 5892.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto rozválíme na tenčí plát a nakrájíme na 10-20 čtverců - podle velikosti jablek.
 - 
                                2
Na čtverce položíme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená celá jablka, posypeme je moučkovým cukrem se skořicí a do otvorů po jádřincích vsypeme zbylý cukr se skořicí a omyté a spařené rozinky.
 - 
                                3
Na rozích těsto potřeme rozmíchaným vejcem, těsto přeložíme přes jablka, zabalíme a opět potřeme rozmíchaným vejcem.
 - 
                                4
Jablka upečeme v horké troubě dozlatova - nejprve prudčeji zapečeme a dopékáme volněji.
 - 
                                5
Nakonec pečená, ještě teplá jablka posypeme moučkovým cukrem.
 - 
                                6
Ihned podáváme.