Skleněné ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 63.3 mg
 - Draslík 253.1 mg
 - Vláknina 6390 mg
 - Vitamín A 6390 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru dáme všechny suroviny na těsto, rozmixujeme na hladké těsto. Vylijeme do mísy a namáčíme v něm ovoce.
 - 
                                2
V hrnci se silným dnem smícháme cukr, vodu, olej a vaříme na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme zprudka, dokud není směs světlehnědá.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej a ovoce obalené v těstíčku na něm osmažíme. Hotové ovoce vyjmeme a ještě horké pomocí kleští ponoříme do sirupu. Zamícháme, aby se celý kousek stejnoměrně namočil.
 - 
                                4
Ihned přendáme do ledové vody, aby sirup ztuhl. Přendáme na pomaštěný talíř. Když karamel ztvrdne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý servírovací talíř nebo tác.