Mrkvové oplatky s jablky
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
 - 300 g Jogurt bílý
 - 400 g Mouka polohrubá
 - 100 g Mandle plátky
 - 100 g Mrkev kořen
 - 300 ml Džus jablečný
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Jablka
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 295.5 mg
 - Vláknina 7476.5 mg
 - Vitamín A 7476.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Utřeme máslo s cukrem a vmícháme žloutky, jogurt, mouku a prášek do pečiva, poté přimícháme jablečnou šťávu.
 - 
                                2
Oloupanou mrkev na jemno nastrouháme a spolu s rozsekanými mandlemi přidáme do těsta. Nakonec zlehka vmícháme sníh, ušlehaný z bílků.
 - 
                                3
Z těsta upečeme ve vaflovači asi 16 oplatek.
 - 
                                4
Jablka omyjeme, případně oloupeme, nakrájíme na kousky a podusíme v citronové šťávě. Oplatky potřeme jablky, pocukrujeme moučkovým cukrem.