Kuřecí prsíčka s jablečnými kroužky
Suroviny
- 100 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 2 ks Jablka
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.125 l Džus jablečný
 - 1.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 371 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 137.8 mg
 - Draslík 882 mg
 - Vláknina 4057.3 mg
 - Vitamín A 4057.3 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z neoloupaných jablek vyndáme jádřince a nakrájíme je na kroužky asi 5 mm silné. V pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a jablka na něm 3 minuty dusíme, během dušení je 1x obrátíme. Vyjmeme a zakryté necháme v teple.
 - 
                                2
Ve stejné pánvi rozehřejeme zbylé máslo a olej. Osolená a opepřená prsíčka na něm opečeme dozlatova, z každé strany asi 5-6 minut. Hotové maso vyjmeme z pánve a necháme v teple.
 - 
                                3
Do pánve přilijeme vývar, smetanu, tymián a vše povaříme. Škrob rozmícháme s jablečnou šťávou, vlijeme do pánve a za stálého míchání povaříme, aby omáčka zhoustla.
 - 
                                4
Kuřecí prsa s jablky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Příloha může být vařený brambor.