Vepřová žebírka s jablky a křenovou šlehačkou
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Jablka
 - 4 ks Vepřová žebra
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Křen
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 51.1 mg
 - Draslík 237.9 mg
 - Vláknina 8015.8 mg
 - Vitamín A 8015.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opékáme na oleji doměkka. Měkká žebra dáme na nahřáté talíře a poprášíme paprikou.
 - 
                                2
Do šťávy přidáme máslo a oloupaná, na silnější kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců. Opékáme asi 5 minut.
 - 
                                3
Smetanu dotuha ušleháme a přidáme nastrouhaný křen zakapaný citronovou šťávou. Mírně osolíme, osladíme a promícháme.
 - 
                                4
Žebírka přelijeme vroucí šťávou z pánve, obložíme horkými jablky a ozdobíme šlehačkou.