Vepřová žebírka s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1300 g Vepřová pečeně
  • 20 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 3 g Kari koření
  • 320 g Jablka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 404.3 mg
  • Vláknina 1667.2 mg
  • Vitamín A 1667.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni omyjeme, zbavíme části kostí a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme a okořeníme.

  • 2

    Žebírka opékáme v horkém tuku po obou stranách dozlatova. Spolu s žebírky opékáme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka.

  • 3

    Opečená jablka vyjmeme, žebírka podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 4

    Měkká žebírka vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Potom zalijeme vodou a povaříme.

  • 5

    Nakonec žebírka vložíme do šťávy, podle chuti dosolíme a provaříme.

  • 6

    Jablka vkládáme do šťávy až při podávání.

Komentáře k receptu