Dušená kapusta s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta hlávková
  • 14 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 703.8 mg
  • Vláknina 9689.8 mg
  • Vitamín A 9689.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 156.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu rozdělíme na čtvrtky a krátce povaříme bez pokličky v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na sádle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a také na nudličky rozkrájená, oloupaná jablka bez jádřinců. Osolíme, opepříme a společně podusíme, během dušení pokrm mírně osladíme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k pečením nebo k vařenému hovězímu masu.

Komentáře k receptu