Madagaskarské perličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 712.4 mg
 - Vláknina 10793.2 mg
 - Vitamín A 10793.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čtyři jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme.
 - 
                                2
Máslo necháme rozehřát a 5 minut na něm opékáme jablka. Přidáme 2 pokrájené vanilkové lusky, osolíme, opepříme.
 - 
                                3
Jablky naplníme perličky. Maso potřeme tukem, osolíme a opepříme, přendáme na vymazaný plech.
 - 
                                4
Pečeme při 265 °C 20 minut.
 - 
                                5
Poté perličky i s vypečenou šťávou přendáme do hrnce, necháme 20 minut vařit.
 - 
                                6
Připravíme si karamelovou omáčku. Cukr rozpustíme s troškou vody na mírném ohni.
 - 
                                7
V momentě, kdy je omáčka tmavě krémová, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónů, zředíme trochou vody a přidáme zbytek vanilky. Necháme 10 minut povařit.
 - 
                                8
Oloupeme zbytek jablek, vyjmeme jádřince a rozčtvrtíme je. Necháme zprudka opéct na másle.
 - 
                                9
Jablka přendáme na talíř, pokapeme rumem a flambujeme. Na flambovaná jablka přendáme perličky, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.