Koláč Streusel s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1291 kcal
 - Sacharidy 124 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 266.4 mg
 - Draslík 308.8 mg
 - Vláknina 15937.2 mg
 - Vitamín A 15937.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 71.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z 250 g hladké mouky, 125 g másla, 1 vejce a špetky soli vypracujeme jemné těsto, které necháme půl hodiny odležet.
 - 
                                2
Formu vymažeme máslem, naplníme ho vyváleným těstem a posypeme jablky, která jsme oloupali a pokrájeli na malé kostičky.
 - 
                                3
Pečeme 20 minut při 205 °C.
 - 
                                4
250 ml smetany vyšleháme s jedním vejcem, 50 g moučkového cukru a 15 g vanilkového cukru. Hotovu směs nalijeme na koláč a necháme péct dalších 15 minut.
 - 
                                5
Ze 125 g másla, 125 g mouky, 125 g moučkového cukru a 125 g mandlového prášku vypracujeme drolivé těsto. Dochutíme skořicí.
 - 
                                6
Drobenkou posypeme koláč a pečeme 25 minut při 225 °C.
 - 
                                7
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.