Bramborová bába s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 226 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 201.5 mg
 - Draslík 1522.5 mg
 - Vláknina 25612.4 mg
 - Vitamín A 25612.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 178.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim mléko s rozšlehanými vejci a cukrem, špetku soli a nakonec prosátou hrubou mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zpracujeme a rozetřeme v menší zapékací míse, kterou jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou.
 - 
                                2
Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jadřince a nakrájíme je na plátky. V misce jablka promícháme se skořicovým cukrem a plátky poklademe na povrch těsta.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě při 200-220°C přibližně 45-50 minut dozlatova.
 - 
                                4
Bramborovou bábu podáváme teplou.