Ovocná bramborová bába
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 331.6 mg
 - Draslík 1107.5 mg
 - Vláknina 15320 mg
 - Vitamín A 15320 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do mísy.
 - 
                                2
Sušené švestky bez pecek a hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme odkapat a švestky potom pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                3
Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jádřince a nakrájíme na plátky. Jablka dáme do misky, přidáme k nim švestky s hrozinkami a vše promícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem.
 - 
                                4
Vrstvy brambor a ovoce budeme střídavě pokládat do zapékací mísy, kterou jsme si vytřeli máslem (20 g). Dáme vrstvu brambor, na ni vrstvu ovoce, kterou posypeme ještě krupicovým cukrem, opět vrstvu brambor... a opakujeme, poslední vrstva by měla být z brambor. Potom brambory pokapeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                5
Mléko smícháme se smetanou, cukrem a rozšlehanými vejci a celý povrch poslední vrstvy polijeme.
 - 
                                6
Pečeme v předehřáté troubě při 200-220 °C asi 50 minut dozlatova.
 - 
                                7
Bramborovou bábu s ovocem podáváme teplou.