Guláš s jablky a pivem
Suroviny
- 450 g Jablka
 - 200 g Mrkev kořen
 - 700 g Hovězí kližka
 - 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 5 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 269.7 mg
 - Vláknina 9721.4 mg
 - Vitamín A 9721.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na kostičky, maso a mrkev na kostky, česnek rozdrtíme.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme.
 - 
                                3
Poté přisypeme pepř, sůl, přidáme med, bobkový list a mrkev. Guláš zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.
 - 
                                4
Když je maso poloměkké, přidáme do něj majoránku, na kostičky nakrájená jablka, která jsme oloupali a vykrájeli jádřince a dovaříme.