Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 240 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Tvaroh tvrdý
  • 20 g Cukr moučkový
  • 120 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 87.7 mg
  • Draslík 103.6 mg
  • Vláknina 6136.9 mg
  • Vitamín A 6136.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, kypřicí prášek, nastrouhaný tvaroh a máslo rozdělíme na kousky. Nožem propracujeme na jemné těsto, mezitím přiléváme po troškách studenou vodu.

  • 2

    Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme na kulaté pláty. Jedním vyložíme dortovou formu až přes okraj, dno propícháme vidličkou. Naplníme jablkovou nádivkou, zakryjeme druhým plátem a okraje zmáčkneme. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, propícháme vidličkou a v rozpálené troubě pečeme cca 50-60 minut.

  • 3

    Na nádivku oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a vložíme do mouky a skořicového cukru. Promícháme, rozložíme na těsto a poklademe najemno nakrájeným máslem.

  • 4

    Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu