Mrkvový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1000 g Jablka
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Rozinky tmavé
  • 1 šálek Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 419.7 mg
  • Vláknina 17240.9 mg
  • Vitamín A 17240.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hrubé mouky, očištěné, nastrouhané mrkve, prášku do pečiva a nakrájeného másla vypracujeme těsto.

  • 2

    Na pracovní desce těsto rozválíme na 3 pláty, posypeme strouhankou a potřeme připravenou náplní. Náplň posypeme nasekanými ořechy a omytými rozinkami. Zavineme, potřeme vodou a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Záviny pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.

  • 4

    Příprava náplně: Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu