Jablečný salát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 751 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 231.9 mg
 - Vláknina 3932.5 mg
 - Vitamín A 3932.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupaná jablka nastrouháme nahrubo, tvrdý sýr najemno, salátovou okurku nakrájíme na nudličky. Jablka s okurkou nasypeme do mísy, promícháme se strouhaným sýrem a posypeme vajíčky. Zakápneme citronovou šťávou, majonézu utřeme s tvarohem a přidáme do salátu. Osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                2
Před podáváním necháme v lednici vychladit.