Vepřové řízky s omáčkou z jablečného pyré
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 3 polévková lžíce Jablečné pyré
 - 2 polévková lžíce Máslo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 1510 mg
 - Vláknina 42557.2 mg
 - Vitamín A 42557.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu nakrájíme na 4 řízky, pepř umeleme nahrubo, lžíci mouky smícháme s cukrem, naložený zelený pepř slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Řízky obalíme v umletém pepři a poté v mouce s cukrem. Na rozpáleném másle řízky usmažíme, po každé straně 2,5 minuty. Poté je odložíme na mísu a držíme na teple.
 - 
                                3
Do výpeku vmícháme lžíci mouky a zarestujeme, přidáme naložený pepř, bílý pepř, sůl, sherry a jablečné pyré. Dobře promícháme a povaříme asi 3 minuty.
 - 
                                4
Řízky servírujeme přelité omáčkou.