Vepřové řízky s medovou omáčkou a mangem
Suroviny
- 200 g Rýže Basmati
 - 650 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 ks Limetka
 - 1 ks Mango
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 112.2 mg
 - Draslík 676.1 mg
 - Vláknina 5029.8 mg
 - Vitamín A 5029.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži krátce osmahneme na lžíci másla, přilijeme 400 ml osolené vody a dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
 - 
                                2
Limetky omyjeme a osušíme, jednu oloupeme, kůru nakrájíme na nudličky, šťávu vymačkáme. Druhou limetku pokrájíme na dílky.
 - 
                                3
Oloupané mango vypeckujeme a rozkrájíme na kostičky. Opékáme na lžíci másla asi 2 minuty, vyjmeme a udržujeme teplé.
 - 
                                4
Omyté maso krájíme na řízky, mírně naklepeme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 5 minut. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
 - 
                                5
Výpek zředíme octem a necháme přejít varem. Vmícháme med, limetkovou kůru, nastrouhaný zázvor, povaříme 2 minuty. Přilijeme limetkovou šťávu, prohřejeme, vložíme řízky a krátce povaříme.
 - 
                                6
Řízky s omáčkou, mangem a rýží upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme dílky limetky.