Ovocný salát s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hroznové víno
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 250 g Ryngle
  • 100 ml Sherry brandy
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 427.8 mg
  • Vláknina 11505 mg
  • Vitamín A 11505 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté bobule hroznů a ryngle rozpůlíme a zbavíme semen a pecek. Ryngle pak ještě nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Oloupaná jablka a hrušky rozpůlíme, odstraníme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky.

  • 3

    Všechno ovoce dáme do velké mísy.

  • 4

    Zálivku připravíme tak, že přes síto prolisovaný brusinkový kompot smícháme se sherry brandy.

  • 5

    Ovoce se zálivkou smícháme a necháme alespoň 30 minut odležet.

  • 6

    Před podáváním posypeme jemně nasekanými jádry vlašských ořechů.

Komentáře k receptu