Jablková povidla s hruškami a švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 258.3 mg
 - Vláknina 9200 mg
 - Vitamín A 9200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. Švestky omyjeme, odstraníme stopky, plody vypeckujeme, všechno ovoce promícháme a umeleme na masovém mlýnku.
 - 
                                2
Kaši přemístíme do velké pánve, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, poté přisypeme cukr, přilijeme ocet, promísíme a znovu povaříme. Povidla rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, ve vyhřáté troubě zasušíme. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na suchém, temném místě.