Krupicový nákyp s jablky a borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 57 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 151.9 mg
 - Draslík 223.1 mg
 - Vláknina 8750 mg
 - Vitamín A 8750 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu mléko a vmícháme do něj krupičku a uvaříme kaši. Do ní vmícháme máslo a necháme ji vychladnout. Do vychladlé krupicové kaše přimícháme žloutky, moučkový cukr a sníh z bílků.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, rozkrojíme na polovinu a zbavíme jádřinců. Vodu s krupicovým cukrem přivedeme k varu, půlky jablek v ní krátce podusíme pod pokličkou, pak je vyjmeme a necháme je vychladnout.
 - 
                                4
Vychladlá jablka naplníme okapanými borůvkami, rozložíme je do tukem vymazané zapékací formy a přelijeme krupicovým těstem.
 - 
                                5
Nákyp zapékáme v středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. Po zapečení ho rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme borůvkovou šťávou z kompotu a podáváme.