Zauzená kachní prsa s pečenými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 818 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 46.2 mg
 - Draslík 274.6 mg
 - Vláknina 2315 mg
 - Vitamín A 2315 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky nalijeme vinný ocet, balsamico ocet, tekutý med, promícháme, do misky vložíme osolená a opepřená kachní prsa, v medové směsi prsa obalíme a necháme uležet. Do pánve nalijeme olej, přiložíme kachní prsa a osmažíme z obou stran dokřupava. Troubu předehřejeme na 70 °C, prsa přemístíme do pekáčku, vložíme do trouby a necháme je 30 minut dojít. Nakonec prsa zavěsíme do udírny s třešňovým dřívím a krátce zaudíme. Zauzujeme opravdu krátce, jinak by bylo maso hořké.
 - 
                                2
Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na širší plátky. V pánvi rozehřejeme cukr, jakmile začne lehce karamelizovat, položíme na něj plátky jablek a rychle opečeme z obou stran. Zakapeme bílým vínem a odstavíme.
 - 
                                3
Kachní prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talířky, obložíme plátky jablek a podáváme.