Smažené jahody s pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 80 g Jablka
 - 400 g Jahody zahradní
 - 80 g Jahody zahradní
 - 40 g Cukr moučkový
 - 20 g Cukr moučkový
 - 120 g Zmrzlina vanilková
 - 20 g Solamyl
 - 20 g Pomerančová kůra
 - 3 g Máta
 - 10 ml Balsamico ocet
 - 50 ml Citronová šťáva
 - 1.77 ml Olej rostlinný
 - 200 ml Pomerančová šťáva
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 13.2 mg
 - Draslík 414.5 mg
 - Vláknina 7340.1 mg
 - Vitamín A 7340.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 109.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody nakrájíme na kostičky, mátové lístky posekáme najemno, promícháme, nasypeme do misky, zakápneme octem, přimícháme cukr a necháme odležet.
 - 
                                2
Bílky s cukrem vyšleháme, celé jahody obalíme v solamylu, potom v bílkové směsi, naházíme do rozpáleného oleje a rychle osmahneme. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do rendlíku, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme asi 5 minut. Odstavíme, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou pomerančovou kůru, necháme vychladnout a rozmixujeme.
 - 
                                4
Polovinu omáčky přilijeme k jahodám v misce a polovinu necháme na zdobení.
 - 
                                5
Doprostřed talířků položíme kopeček jahodové směsi z misky, doplníme smaženými jahodami, kolem ozdobíme pomerančovou omáčkou. Nakonec doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny a podáváme.