Hlávkový salát se žervé a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salát hlávkový
  • 250 g Jablka
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 40 g Žervé
  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 5 g Sůl
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 164.5 mg
  • Vláknina 7995 mg
  • Vitamín A 7995 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy hlávkového salátu omyjeme, otřepeme a vysteleme jimi skleněnou salátovou mísu. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky, vsypeme do mísy. Žervé rozmícháme s citronovou šťávou, solí, hořčicí, vlijeme do mísy, přisypeme celá jádra ořechů a promícháme.

  • 2

    Před podáváním salát vychladíme.

Komentáře k receptu