Jablkové bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 46.6 mg
 - Draslík 153.9 mg
 - Vláknina 2805 mg
 - Vitamín A 2805 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobenka. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k drobence. Přilijeme mléko, melasu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrojíme 8 větších koleček. Plech pomažeme tukem, položíme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut.
 - 
                                2
Vychladlé bochánky upravíme na talířky a podáváme s arašídovým máslem.