Ukrajinské jablkové syrníky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 146.8 mg
 - Draslík 223.2 mg
 - Vláknina 7010.3 mg
 - Vitamín A 7010.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hlubší mísy prolisujeme tvaroh, dobře promícháme se 3 lžícemi zakysané smetany, vejci, strouhanými jablky, polohrubou moukou a 2 lžícemi cukru. Těsto ušleháme, je-li třeba, naředíme ho mlékem.
 - 
                                2
Na olejem vymaštěném lívanečníku upečeme malé syrníky po obou stranách do růžova.
 - 
                                3
Jablečné syrníky podáváme teplé, posypané cukrem se skořicí a polité zakysanou smetanou.