Ruský jablečný kysel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 177.7 mg
 - Vláknina 15370 mg
 - Vitamín A 15370 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyzrálá jablka dobře opereme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu, přidáme kousek skořicové kůry, zalijeme 400 ml vody a dáme vařit. Když se jablka rozvaří, šťávu přecedíme a jablka prolisujeme sítem.
 - 
                                2
Získané pyré smícháme s jablečným odvarem, přidáme moučkový cukr, uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody. Chvíli povaříme a dáme vychladit. Aby se na povrchu netvořil škraloup, posypeme ho trochou krupicového cukru.