Jablka plněná paštikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 93.1 mg
 - Draslík 237.2 mg
 - Vláknina 4304.5 mg
 - Vitamín A 4304.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší jablka rozpůlíme, vyjmeme jádřince a vydlabeme „misky“. Ty vyložíme plátkem slaniny a zakapeme vínem.
 - 
                                2
Drůbeží játra semeleme spolu se zbylou slaninou a cibulí, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Jablka naplníme játrovou hmotou, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 30 – 40 minut. Před závěrem pečení pekáč odklopíme.